vergelijkduitsland

 

Auto's kopen in Duitsland

 

Auto's zijn in Duitsland goedkoper. Dit komt met name omdat de belasting bij aanschaf de BPM lager is. Als inwoner van Nederland kunt u uiteraard een auto uit Duitsland importeren. De auto krijgt dan een Nederlands kenteken. Een auto uit Duitsland importeren kan bij auto's uit de duurdere prijsklasse vaak voordelig zijn. Bij invoer dient  wel de rest BPM te worden afgedragen aan de overheid. Bij duurdere gebruikte auto's is het desondanks veelal voordelig een auto uit Duitsland te halen.

Als u in Duitsland woont kunt u uiteraard een auto met Duits kenteken rijden. Daarnaast kunt u als inwoner van Nederland in sommige gevallen ook een auto met Duits kenteken rijden. Bijvoorbeeld als u in Duitsland werkzaam bent of een eigen bedrijf  heeft in Duitsland. U dient dan wel aan voorwaarden te voldoen.

Hieronder treft u informatie aan over (het importeren van) Duitse auto's en auto-onderdelen en kunt u zoeken naar gebruikte Duitse auto's.

Voor meer informatie over de fiscale aspecten van een auto importeren of het rijden van een auto met Duits kenteken in Nederland verwijzen we naar een belastingadviseur in Nederland of Duitse Steuerberater. 

Auto occasions zoeken in Duitsland

Auto's importeren vanuit Duitsland

Auto-onderdelen en banden 

Het is algemeen bekend dat autobanden in Duitsland goedkoper zijn. Heeft u bijvoorbeeld winter- banden nodig (in Duitsland inmiddels verplicht), informeer dan eens in Duitsland.