vergelijkduitsland

 

Banken,  hypotheken en verzekeringen

Voor een financiering van uw woning in Duitsland, maar ook in Nederland, kunt u tegenwoordig ook terecht bij banken in Duitsland of Duitse banken met kantoren in Nederland. De hypotheekrente ligt lager in Duitsland. Veelal kunt u niet geheel aflossingsvrij lenen en/of dient een gedeelte eigen geld aanwezig te zijn. Ook het openen van een (spaar)rekening bij een Duitse bank is als inwoner van Nederland mogelijk. Informeer eens bij deze banken in Duitsland maar ook bij de banken in Nederland in de grensstreek naar de mogelijkheden.

Banken in Duitsland

 

De Rabobank Grensbanken hebben zich gespecialiseerd in alles wat er komt kijken bij het kopen van een huis net over de grens. Op deze website vindt u informatie, tips en ervaringen. Wilt u nog meer weten? Maak dan een afspraak met één van de adviseurs of vraag het gratis boek ‘Emigreren naar Duitsland’ aan.   

Hypotheken Duitse banken en instellingen

 

Interplein

 

Een hypotheek afsluiten bij een Duitse bank is een stuk voordeliger dan lenen in eigen land. Maar de voorwaarden zijn wel veel strenger. De rente op een Duitse hypotheek ligt gemiddeld tussen de 1 en 2 procent lager dan in Nederland. Shoppen over de grens voor een hypotheek loont, ook als je de eigenaar bent van een tweekapper in Waddinxveen. En, heel belangrijk, de hypotheekrente is gewoon aftrekbaar.Tot een jaar geleden was voordelig lenen bij de buren voorbehouden aan Nederlanders uit de grensstreek. Duitse banken willen het onderpand namelijk kennen en dat is knap lastig bij een huis dat 100 kilometer verderop staat. Sinds 1 oktober 2011 biedt adviesbureau Smartfee.nl uit Utrecht in samenwerking met de Volksbank Emmerich-Rees Duitse hypotheken aan voor de hele Nederlandse markt. De kans bestaat dat meer Duitse banken over de brug komen 

Volksbank Emmerich Rees

 

 

Interhyp 

Verzekeringen